استراتژی استفادۀ بهینه از شبکههای اجتماعی رایگان

شبکههای اجتماعی مهمترین و بهترین ابزارهای تبلیغاتی و محتوایی ما هستند.
هزینههای بسیار پایین راهاندازی و مدیریت کمپینهای تبلیغاتی و اطلاعرسانی و جامعۀ بزرگ کاربران آن را به ایدهآلترین نقطه برای انجام آزمایشهای متعدد و یادگیری نحوۀ مؤثر تعامل با کاربران تبدیل میکند.
از همین روست که شاید این شبکهها با همۀ مزیتهایشان، منابع آسانی فرض میشوند که خیلی هم جدی گرفته نمیشوند.
کما اینکه اگر در گذشته میلیونها تومان خرج تبلیغات بنری و بیلبوردی میشده است، ما روی مشتریانمان و نحوۀ به دست آمدن و لزوم حفظ و نگهداشتشان بسیار حساس و دقیق میبودیم.
اما برای استفادۀ بهینه از این منبع رایگان و ارزان هم راهکاری وجود دارد.
راهکاری که اینجا ارائه میشود اما صرفا تجربی است و نویسنده هرگز اصراری بر دقیقترین و بهترین بودن راهکارش ندارد. صرفا نقل یک تجربۀ کاربردی است.
فرآوری منابع در شبکههای اجتماعی
تعداد افرادی که در هر شبکۀ اجتماعی «دنبالهروی» ما هستند، یک منبع محسوب میشود. در تعریف عمومی به عنوان عاملی برای تولید محصول یا به انجامرسانیدن یک فعالیت خاص در نظر گرفته میشود.
منابع از منظر تفکر استراتژیک اساسا ابزار و وسیله هستند و به خودی خود ارزشی ندارند؛ بلکه ارزش آنها با هدف سنجیده میشود.
هدف از حضور در شبکههای اجتماعی برای «بازاریابی محتوایی» عمدتا در «دیدهشدن» و «تأثیر محتوا» سنجیده میشود. از همین رو برای افزایش و به حداکثر رسانیدن تأثیر محتوایی، نیازمندی خاصی به یک علت دیگر هم وجود دارد: شناخت کامل مخاطب شبکۀ اجتماعی.
بدون شناختن علایق، سلایق، اولویتها، عادتها و در کل «اخلاق شبکۀ اجتماعی» مخاطبان نمیتوان نظر آنها را جلب کرد. هر چند صفحات ما در شبکههای اجتماعی باید همواره با امضا و رویکرد و سیاست خاص خود در تولید محتوا فعال باشند، اما تعامل با مخاطب هم جایگاه و مزیتهای خودش را دارد.
راهکار عملی فرآوری منابع در شبکههای اجتماعی که به صورت رایگان در اختیار ما قرار گرفتهاند به این قرار است.
یک فایل صفحه گسترده در اکسل ایجاد کنید.
ستونها را به ترتیب ذیل نامگذاری کنید:
آیدی – نام و نامخانوادگی – وضعیت پیج (Private – Public) – تعداد پست – تعداد فالوور – تعداد دنبالکننده – مضمون پستها – Layout صفحه – نحوۀ استفاده از هشتگ – مضمون پستها – نکات تکمیلی
پس از آن هر ستون را با توجه به اطلاعاتی که از هر مخاطب داریم پر کنید.
در پایان مخاطبان را بر اساس مشترکاتشان در ستونها sort و دستهبندی کنید.
حال ما «چند دسته» مخاطب داریم.
در واقع چند دسته برای ترسیم واقعیتر پرسونای مخاطب در دست داریم.
در این مرحله نیاز است که پرسونای مخاطب از پیش تنظیمشده برای تولید محتوا با توجه به ویژگیهای این چند دسته مورد بازبینی قرار گیرد.
ممکن است به طور کامل نیاز به دگرگونی «پرسونای مخاطب» هم وجود داشتهباشد.
پس از اتمام «فرآوری» منابع، زمان «تولید محتوا با دقیقتر شدن شناخت ما از مخاطب» و «رشد دادن شبکۀ مخاطبان و افزایش فالوورهاست.
بیتردید زمانی که شما بیشتر و بیشتر منطبق بر سلیقۀ مخاطب محتوا تولید کنید تعداد بیشتری از مخاطبان نسبت به حالت پیشین با محتوا درگیر میشوند.
ممکن است در این میان محتوای شما «re-share» شود و از این طریق افراد بیشتری در معرض آن قرار گیرند.
همین مسئله باعث «رشد» جامعۀ مخاطبان شما میشود.
این چرخه به صورت دائمی میتواند تکرار شود.